Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
#okudumbitti 8/10 ✰
Kitaba karşı ‘Önyargılıydım’. Üzgünüm.
Bu yüzden özür dilemem gerekecek. Çünkü o kadar güzel ilerledi ki.
Baş karakterlerimiz Mr. Darcy ve Mrs. Elizabeth arasında geçen ve içerisine şimdiye dek okuduğum en çok karakter sığdırılan bir kitap bırakıyorum karşınıza.
Kitapta bulunan en matah karakterlerin bile birbirine karşı olan konuşma üsluplarına ve mektuplardaki zarafete bayıldığımı belirtmem gerekiyor.
Tarafımdan bakılacak olursa Mr. Darcy’yi gururlu Mrs. Elizabeth’i önyargılı olarak tanımlardım.
Ahh Mrs. Bennet ! Kitap boyu tek amacın kızlarını evlendirmekti. Hatta bence bunun için dünyaya geldiğini falan düşünüyor olmalısın. Beni öyle yordun ki. Birde Elizabeth’e olan diğerlerinden farklı tavrın beni burdan bile kırdı.
Ya Mr. Bennet’a ne demeli ! ”Mary’yle Kitty için gelen delikanlılar varsa onları da içeri gönder, hazır başka işim yokken.” diyen bir babayla sizi başbaşa bırakıyorum.
Dönemin sosyo-ekonomik durumunu gayet iyi yansıttığı ve sayfalarını büyük bir keyifle okuyacağınızı düşündüğüm bir kitabı daha kitaplığıma eklemiş bulunuyorum.
Önermek istediğim son hususta lütfen kitabı çok dikkatle okuyunuz, karakter sayısı fazla olduğu için kitaptan kopmanıza sebep olabilir.
Ahh bitti , nasıl da mutluyum 🙂
Yorum Yaz